facebook

Dato:
07. november 2023

Et stenslag og lidt frost kan koste en ny forrude

Har du et stenslag i din forrude, skal du få det repareret inden frosten kommer, for kulden gør ruden ekstra skrøbelig.


Mange kører rundt med stenslag i forruden. Stenslag bør altid repareres hurtigst muligt og uanset årstid, for selv en mindre skade kan let udvikle sig til en revnet rude. Ud over at det er ærgerlige penge at komme af med, så skal man også huske på, at bilens forrude udgør 30-40% af bilens strukturelle styrke, og derfor er det vigtigt, at den er intakt og har sin fulde styrke. Det har den ikke, hvis der er slået hul i den.


Kulde og varme er gift for ruden

De fleste har prøve at sætte en varm glasskål eller ildfast fad under vandhanen, og set det revne. Mekanismen er nøjagtig den samme med en forrude. En frossen forrude med en skade og hvor der sættes fuldt tryk på varmeblæseren, eller fx hældes varmt vand på, er i stor risiko for at revne.

Der kan også trænge vand ind i et stenslag, og når det fryser og vandet udvider sig, stiger risikoen for at ruden revner.

 

Spar penge og skån miljøet ved at handle i tide

Får du et stenslag, anbefaler Dansk Bilglas derfor, at du straks sætter en stenslagsmærkat på (dem kan du få gratis hos alle Dansk Bilglas’ afdelinger), så der ikke kommer fugt og urenheder ind i ruden. Herefter bør du bestille en tid til at få repareret stenslaget. I mange tilfælde kan stenslaget repareres, så man knapt kan se, at der har været en skade. Men uanset om man kan se det eller ej, så vil en reparation bringe rudens styrke tilbage til næsten samme niveau som før skaden.

Hos Dansk Bilglas vil erfarne fagfolk vurdere, om forruden skal skiftes, eller om stenslaget kan repareres. En god tommelfingerregel er, at et stenslag der er større end en 2-krone eller sidder 0-5 cm fra rudens yderkant, vil kræve et rudeskifte, men det vil altid bero på en professionel vurdering.

En reparation sparer dig ikke blot for udgiften til en ny rude. Det er også det miljørigtige valg, for selvom Dansk Bilglas sender gamle forruder til genanvendelse, så koster det rigtig meget energi at fremstille en ny rude. Faktisk sparer du miljøet for 44 kg CO2, hvis du får repareret frem for at få udskiftet forruden.

For langt de fleste er reparationen oveni købet en omkostning, som er dækket af deres forsikring, et medlemskab af FDM eller et abonnement hos Falck.

Book tid på nedenstående link 

Dansk Bilglas er vi klar, når du er klar

Få altid repareret dine stenslag - du kan booke tid på www.bilglas.dk, ringe på tlf. 70 11 55 55 eller komme forbi én af de mange afdelinger, som du kan finde over hele landet.