facebook

Hybridbiler – fordele og ulemper

Overvejer du at lease en hybridbil? Der er både fordele og ulemper ved hybridbiler, men ønsker du at gøre din kørsel både grønnere og billigere, så er der flere fornuftige grunde til at skifte til en hybridbil. Samtidig er der dog også nogle ulemper ved hybridbiler, som du gør klogt i at være opmærksom på, før du anskaffer dig en hybridbil.

Fordele ved hybridbiler

En hybridbil giver mening for dig, der enten kører meget bykørsel eller mange korte ture. En fordel ved hybridbilen er, at den både har en elmotor og en forbrændingsmotor, og afhængig af din kørsel vil hybridbilen nøjes med kun at bruge elmotoren så ofte som muligt.

Batteriet oplades, når du kører, opstarter og bremser. På den måde kan hybridbilens elmotor både spare dig tid og penge, fordi den ikke skal tankes lige så ofte som en traditionel bil.

Kører du typisk længere ture, så er der større fordele ved plugin-hybrid. Elmotoren på en plugin-hybridbil giver nemlig en længere rækkevidde, og udover at fungere som ren elbil ved bykørsel så er plugin-hybridbilen også et fornuftigt valg til kortere ture på motorvejen.

Ulemper ved hybridbiler

Der er som sagt både fordele og ulemper ved hybridbiler. Kører du hovedsageligt lange strækninger på motorvej, så vil hybridbilen i højere grad bruge sin forbrændingsmotor frem for el. Derudover vil nogle hybridbiler ikke kunne fås med anhængertræk, fordi elmotoren ikke er stærk nok til at trække en trailer.

I en plugin-hybridbil vil der typisk være mindre bagagerumsplads end i normale hybridbiler og traditionelle biler. Plugin-hybridbilens elmotor er nemlig større end den er i en normal hybridbil, og de længere distancer på ren el skal derfor opvejes mod mindre plads til opbevaring.

For at oplade din plugin-hybridbil skal du enten anskaffe dig en ladestander eller have en offentlig ladestander tæt på din bolig. Derudover er det selvfølgelig vigtigt at medbringe dit ladekabel, i tilfælde af at bilen får brug for en opladning, før du når hjem igen.

Har du besluttet dig for, om en hybridbil er noget for dig? Vi hos Fleggaard Leasing sidder klar til at hjælpe dig med, at finde lige nøjagtig den hybridbil der passer til dine behov - både med og uden plugin.