facebook

Opladning af elbil uden abonnement

Ved at købe en ladeboks eller ladestander uden abonnement, får du en billig opsætning. Men før du kaster dig ud i selv at installere ladeboksen, så er det vigtigt først at forholde dig til udstyr og krav - bl.a. at du skal have hjælp af en autoriseret elinstallatør til dele af opsætningen.

Hvad er mulighederne?

Mulighederne for ladebokse uden abonnement er mange, og er du ikke i forvejen ekspert på området, så kan det være svært at se forskel på produkterne. Ladeboksene fås med mange forskellige features - blandt andre:

 

  • Ladeeffekt
  • Fås med eller uden ladekabel
  • Indbygget elmåler
  • Integreret fejlstrømsrelæ eller DC-beskyttelse
  • App-styring
  • Garanti
  • Farve

Meget afhænger af smag og behag, men det giver god mening at finde en ladeboks med en tilpas høj ladeeffekt. Du kan i og for sig godt lade din bil med 11 kWh, men opladningen vil tage længere tid end med en ladeeffekt på eks. 22 kWh.

Ladeboks uden abonnement - hvordan?

Med en ladeboks uden abonnement kan du spare penge ved selv at købe godkendte installationsmaterialer. Men til selve opsætningen af din ladeboks eller ladestander skal du have hjælp af en autoriseret elinstallatør.

Uanset om du skal installere ladeboks eller ladestander uden abonnement, så skal du anskaffe dig en ekstra gruppe til din eltavle, da ladeboksen skal have sin egen sikringsgruppe. Derudover får du også brug for et installationskabel, der er langt nok til at række fra eltavlen til ladeboksen.

Hvad må du selv, og hvad kræver autoriseret hjælp?

Du må gerne selv trække installationskablet fra garagen eller carporten ind til din eltavle. Til gengæld må du ikke selv sætte den ekstra gruppe i eltavlen, og du må heller ikke forbinde eltavlen til ladeboksen med dit installationskabel - det kræver en autoriseret elinstallatør.

Selvom der er krav om autoriseret hjælp til at installere din ladeboks uden abonnement, så er der stadig penge at spare. Hvis du har gjort forarbejdet med at anskaffe de godkendte materialer og trække kabel, så vil elinstallatøren typisk være i stand til at ordne resten for dig på få timer.

Det er helt klart nemmest at finde frem til den rigtige ladeboks eller ladestander, når du ved, hvilken bil den skal bruges til at oplade. Hos Fleggaard Leasing kan vi hjælpe dig med at skaffe din ønskede elbil til leasing.